Johnson & Johnson осъдена да плати 70 млн. долара обезщетение

Johnson & Johnson осъдена да плати 70 млн. долара обезщетение

Американската козметична компания Johnson & Johnson получи трета присъда в рамките на една година по обвинение, че бебешката пудра с марката Johnson & Johnson причинява рак на яйчниците, пише Bloomberg

Съдът на град Сейнт Луис,щата Мисури нареди на компанията Johnson & Johnson да плати повече от 70 млн. долара на жена, която твърди, че ползването на продуктите на компанията й е причинило рак. Според агенция Associated Press жителката на град Модесто, Калифорния, Дебора Джианечини дълго време е ползвала бебешката пудра на компанията. През 2012 г. лекарите я диагнозат с рак на яйчниците. Разглеждането на иска е започнало на 26 септември тази година.

"Доволни сме, че журито взе правилното решение и отново потвърди необходимостта компанията Johnson & Johnson да предупреждава хората за риска от развитие на рак на яйчниците, при употребата на този продукт", каза адвокатът на ищцата Джим Ондър.

"Ние много съчувстваме на тази жена и на семействата, засегнати от рак, но имаме намерение да обжалваме днешната присъда, защото се ръководим от научните и клинични изследвания, които потвърждават безопасността на бебешката пудра на Джонсън", отговори говорителя на компанията Каръл Гудрич.

Това не е първият подобен случай. През май тази година съдът в Мисури осъди компанията да плати 55 млн. долара на жена, която също заявява, че продуктите на компанията са й причинили рак на яйчниците. През февруари същият съд постанови козметичната компанията да плати 72 млн. долара на семейството на американка, която е починала от рак в резултат на използването на продуктите на компанията. 

В момента към козметичния гигант са отправени над 1700 подобни обвинения.

 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ