Лейбъристите обвиниха Джонсън, че иска да продаде британската здравна служба на САЩ

Лейбъристите обвиниха Джонсън, че иска да продаде британската здравна служба на САЩ

Лейбъристите обвиниха Джонсън, че иска да продаде британската здравна служба на САЩ

Британската Лейбъристка партия обвини консерваторите, че водят тайни преговори със САЩ Националната здравна служба (NHS) да бъде продадена на американски компании по силата на бъдещо търговско споразумение между двете страни след Брекзит, предаде Франс прес.

Две седмици преди парламентарните избори във Великобритания лидерът на лейбъристите Джереми Корбин представи пред журналисти 450 страници документи. Според него в тях се съдържа информация за шест кръга преговори във Вашингтон и Лондон от 2017 г. насетне между британски и американски представители за търговските отношения между Великобритания и САЩ след Брекзит, информира БТА.

"Тези документи потвърждават, че Съединените щати настояват националната здравна система да бъде на масата за преговори. Сега имаме доказателства, че Джонсън поставя здравната система на масата за преговори и тя ще е за продан. Става дума за тайни преговори за сделка с Доналд Тръмп след Брекзит, сделка, която ще определи бъдещето на страната ни. Тези избори вече са битка за оцеляването на националната ни здравна система", заяви Корбин.

Борис Джонсън отрича някога да е повдигал въпроса за продажба на британската здравна система при обсъждания с американски представители.

Британският премиер уверява, че излизането на Великобритания от Европейския съюз на 31 януари ще позволи на Лондон да си върне контрола върху търговската политика.

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти обеща на Джонсън "прекрасно споразумение" след Брекзит, въпреки че наскоро заяви, че постигането му ще е трудно в контекста на сключената от британския премиер сделка за Брекзит с Брюксел.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ