Над 70 пожара бушуват в Австралия

Над 70 пожара бушуват в Австралия

Над 70 пожара бушуват в Австралия

Австралийските пожарникари се опитват да овладеят над 70 пожара, които днес продължиха да горят в източния щат Нови Южен Уелс, а прогнозите са за влошаване на обстановката във вторник, предаде Ройтерс.

В евакуационен център в град Тарий днес премиерът Скот Морисън похвали работата на пожарникарите и доброволците и говори за предизвикателствата, които предстоят заради продължителната суша и силните ветрове.

Вторник се очертава още по-труден, каза Морисън на пресконференция, излъчена на живо по телевизията. "И то не само за Нови Южен Уелс, подобни условия ще има и в Западна Австралия", добави той.

Около половината от над 70-те пожара в Нови Южен Уелс още не са потушени, а на север - в Куинсланд, горят още около 50. Хиляди жители на щата са евакуирани, а властите предупреждават за повишен риск в сряда.

Не се очакват значителни валежи поне до края на годината, а може би и в началото на следващата година, заяви началникът на пожарните и спешни служби на Куинсланд комисар Майк Уасинг на пресконференция днес.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ