Пандемията вероятно ще затихне до две години, прогнозира институтът "Роберт Кох"

Пандемията вероятно ще затихне до две години, прогнозира институтът Роберт Кох

Пандемията вероятно ще затихне до две години, прогнозира институтът "Роберт Кох"

Пандемията от коронавирус вероятно ще затихне до две години. Това заяви Лотар Вилер, директор на института „Роберт Кох“ в Берлин, цитиран от Ройтерс.

По думите на Вилнер около 60% до 70% от световното население в даден момент ще бъде заразено с вируса. Много хора ще се възстановят и ще придобият имунитет, но към момента не е възможно да се прогнозира колко бързо ще се случи това.

„Ние работим работим с презумпцията, че това ще отнеме около две години“, заяви той по време на пресконференция, като добави, че много зависи от скоростта, с която ще бъде разработена и пусната в обърщение ваксината срещу COVID-19.

„Все още не знаем какво ще бъде окончателното нивото на смъртност“, каза Вилнер пред репортери.

Той обясни, че без строгите мерки за социално дистанциране, обявени в понеделник от канцлера Ангела Меркел, Германия може да бъде изправена пред милиони случаи на заразени с коронавирус.

„Искаме да избегнем подобна ситуация“, посочи Вилнер като добави, че институтът повишава нивото на риск в Германия до „високо“. Според него болниците ще трябва поне да  удвоят капацитета си за интензивно лечение, тъй като един от пет случая на заразени с COVID-19 е сериозен.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ