Папуа Нова Гвинея забрани Фейсбук за месец с научна цел

Папуа Нова Гвинея забрани Фейсбук за месец с научна цел

Папуа Нова Гвинея забрани Фейсбук за месец с научна цел

Правителството на Папуа Нова Гвинея ще забрани достъпа до Фейсбук за един месец заради мащабно проучване, което трябва да провери ефектите от сайта върху населението, пише The Guardian.

Министърът на комуникациите Сам Базил заяви, че спирането ще позволи на анализаторите да извършат проучване, кой и как използва платформата. По думите му правителството е загрижено за социалното благосъстояние, сигурността и производителността.

"Времето ще позволи да се събере информация, за да се идентифицират потребителите, които се крият зад фалшиви профили, потребителите, които качват порнографски изображения, потребителите, които публикуват неверни и подвеждащи данни във социалната мрежа, за да бъдат филтрирани и премахнати", каза Базил. "Това ще позволи на истински хора с истинска идентичност да използват социалната мрежа отговорно", смята той.

"Двата случая, включващи Фейсбук, ни показват уязвимостта на гражданите и жителите на Папуа Нова Гвинея и техните лични данни и обмен, когато използват тази социална мрежа", допълни той.

Министърът на комуникациите посочи и възможността разработчици на местни приложения да създадат нов сайт за социални мрежи, който гражданите на страната да използват с истинските си профили и който да е по-благоприятен за Папуа Нова Гвинея.

 
 
 
 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ