Пентагонът има план за изпреварващи удари срещу Северна Корея

Пентагонът има план за изпреварващи удари срещу Северна Корея

Министерството на отбраната на САЩ е разработило план за нанасяне на изпреварващи удари по около 20 военни обекта в Северна Корея, съобщава ТАСС.

Информацията идва на фона на крайно обтегнатите отношения между двете държави и непрестанно усложняващата се обстановка на Корейския полуостров.

Задочните заплахи между американският президент Тръпм и режима в Пхенян ескалират след извършените наскоро ракетни изпитания от Северна Корея. Последният словесен залп от Пхенян гласеше, че се обмисля да бъде ударена американската военновъздушна база „Андерсън” на о. Гуам.

Щатите имат на разположение там  шест свръхзвукови стратегически бомбардировачи Б-1 "Лансър". От края на май те са изпълнили 11 тренировъчни полета, имитиращи удари срещу Северна Корея, последният от които е бил на 7 август.

В плана си за изпреварващи удари освен бомбардировачите, Пентагонът предвижда да участват спътници, дронове, изтребители и разузнавателни самолети, съобщават няколко американски телевизии. На прицел ще бъдат главно пускови площадки за ракети, изпитателни комплекси и логистични сгради.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ