Пратка с незаконно оръжие за България задържаха в Истанбул

Пратка с незаконно оръжие за България задържаха в Истанбул

Пратка с незаконно оръжие за България задържаха в Истанбул

Незаконна пратка с оръжие е била задържана в Истанбул по време на операция в пристанището „Амбарлъ“, намиращо се в квартал “Бейликдюзю”. Оръжието е открито в контейнер с автомобилни части и включва: един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка, а турските власти твърдят, че пратката е била предназначена за България. Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от САЩ и е плавал под сингапурски флаг. Турските сили за борба с организираната престъпност са действали по предварителен сигнал и са претърсили кораба.

Според турски медии в хода на операцията са били задържани петима души. Твърди се, че един от тях български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. Местни медии съобщават, че името на задържания български гражданин е М. М. Владимиров. По-късно са били задържани и други заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия.

Българското външно министерство все още не потвърждава информация за арест на българин в Истанбул по този случай. "В Генералното консулство на България в Истанбул до момента не е постъпвала официална информация за задържан български гражданин", гласи позиция на МВнР, цитирана от БГНЕС

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ