Простреляха разследваща журналистка в Черна гора

Простреляха разследваща журналистка в Черна гора

Простреляха разследваща журналистка в Черна гора

Разследващата журналистка Оливера Лакич, която пише за престъпността и корупцията в Черна гора, е била простреляна пред дома си в черногорската столица Подгорица, съобщава The Guardian.

Оливера Лакич е журналистка на черногорския вестник "Vijesti". Тя е била ранена в десния крак. Откарана е в болница без опасност за живота.

Нападението е станало около 21:00 ч. местно време, съобщава полицията. Започнало е разследване на атаката. Засилено е полицейското присъствие в целия град и се проверяват камерите за наблюдение в района.

Лакич е казала, че един мъж се е приближил до нея и я е прострелял. Имало е и други двама мъже, които после са избягали.

Оливера Лакич е била нападната и преди 6 години, когато е водила разследване на съмнителни сделки с тютюневата фабрика. Тогава извършителят бил вкаран в затвора за няколко месеца, а Лакич е имала полицейска охрана.

"Аз съм безмълвен", пише главният редактор на "Vijesti" Михайло Йовович на уебсайта изданието. "До кога ще се случва това? Много от историите, за които е писала, не са били разследвани от властите. Колко дълго трябва да живеем в страх от такива подлеци?"

Министър-председателят Душко Маркович осъди атаката и призова за "бързо и ефективно разследване".

Нападението срещу журналист е второ в рамките на един месец. Миналия месец бомба избухна близо до дома на виден журналист в северния град Бело Поле.

 
Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ