Путин обвини глобализацията за масовото убийство в Крим

Путин обвини глобализацията за масовото убийство в Крим

Путин обвини глобализацията за масовото убийство в Крим

Масовото убийство вчера в Крим е резултат и от глобализацията, тъй като в социалните мрежи и интернет има много вредно съдържание за младежите, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Вчерашната трагедия, по всичко личи, е резултат и от глобализацията, колкото и да е странно. Виждаме, че в социалните мрежи, в интернет, са създадени цели общности, всичко започна с известните трагични събития в училища в Съединените щати", каза Путин в Сочи на пленарно заседание на Международния дискусионен клуб "Валдай".

Руският президент разкритикува недостатъчната според него глобална реакция на променящите се условия в света, включително във виртуалното пространство, предаде БТА.

"Това означава, че ние не създаваме необходимото, интересно и полезно съдържание за младите хора, и те прибягват до ето такъв сурогат на героизма. Това води до тграгедии от подобен род", заключи Путин.

Той освен това подчерта, че опитите за оспорване на принадлежността на Крим към Русия, както и изборът на неговия народ, са обречени.

"Крим е наш. А защо? Не защото ние отидохме и го отхапахме. Хората в Крим излязоха на референдум и гласуваха: искаме да бъдем независими, а на следващ етап - в състава на Руската федерация, припомни Путин. Той заключи, че "това е истинската демокрация".

Междувременно бившата приятелка на тийнейджърa, който вчера застреля 20 души в техникум в Керч, заяви пред телевизия RT, че той искал да си отмъсти на съученици, които го унижавали, и не искал повече да живее, предаде Франс прес.

"Той разказваше, че вече не вярва на хората, откакто съученици започнали да го унижават, защото не бил като другите", заяви 15-годишното момиче, пожелало да запази анонимност.

По-рано руските власти на анексирания украински полуостров Крим идентифицираха извършителя на масовото убийство като Владислав Росляков, на 18 години.

Бившата приятелка на Росляков разказа още, че двамата ги свързвал общият интерес към стрелбата. "Аз тренирам стрелба. Той също бе увлечен. Обичаше много различни видове оръжия", каза момичето.

Когато двамата разговаряли, "всичко беше добре. (Владислав) беше любезен и чувствителен, помагаше ми, когато не се чувствах добре."

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ