Путин повиши Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант

Путин повиши Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант

Руският президент Владимир Путин издигна Рамзан Кадиров до генерал-лейтенант за ролята му в инвазията в Украйна, която чеченският лидер умело използва, за да демонстрира лоялност към Москва.

Тази седмица Кадиров заяви, че ключов съюзник, свързан с убийството на руския опозиционер Борис Немцов през 2015 г., е бил ранен в битки в обсадения град Мариупол, пише „Гардиън“.

Бяха разпространени кадри, от които се вижда как Кадиров посещава Руслан Геремеев в болница. Семейството на Немцов отдавна настоява, че Геремеев е организатор на заговора за убийство. Петима чеченци бяха признати за виновни през 2017 г., но процесът бе заклеймен от роднини и съюзници като прикритие, което не изправя пред съда наистина отговорните за убийството.

Вчера Кадиров заяви, че Москва няма да прави отстъпки във войната си с Украйна, отклонявайки се от официалната линия. В изявление в профила си в Telegram чеченецът каза, че Владимир Путин няма да се откаже от започнатото.

Освен това критикува главния преговарящ на Москва – Владимир Медински, който оглавяваше руската делегация и по време на последните преговори с Украйна в Истанбул преди дни.

„Няма да правим никакви отстъпки… Медински беше този, който направи грешка, направи неправилна формулировка… И ако смятате, че той (Путин) ще напусне това, което е започнал точно така, както ни го представят днес, това не е вярно“, твърди Кадиров, цитиран от „Ройтерс“. Самият той често се самоопределя като „пехотинец“ на Путин.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ