Путин ще си помисли дали да се кандидатира пак за президент

Путин ще си помисли дали да се кандидатира пак за президент

Путин ще си помисли дали да се кандидатира пак за президент

Руският президент Владимир Путин заяви, че ще обмисли дали да се кандидатира отново на следващите президентски избори, предаде  РИА "Новости."

Той направи изказването по време на съвещание, посветено на ликвидирането на последствията от горски пожари в Бурятска и Иркутска област. По време на съвещанието руският президент е провел разговори по директна видеовръзка и с жители на областите, чиито имоти пострадали от пожарите. Един от тях споделил:

"Имаме молба към вас, молим ви да се кандидатирате пак на следващите президентски избори."

"Добре, ще си помисля", отговорил Путин.

Само преди двайсетина дни той отново обяви на среща с младежи, че все още е е взел решение дали ще участва в президентските избори в Русия през 2018 година. "Още не съм решил нужно ли ми е да продължавам да работя на тази позиция, ще видим", каза тогава той припомня РИА "Новости."

През май, в интервю за френския вестник Le Figaro Путин също обеляза, че не е взел решение дали ще участва в изборите догодина.

В същото време в последните месеци той активизира пътуванията и срещите си в страната: посети детския лагер "Артек", след това беше в Екатеринбург,  а в момента е на посещение в различни градове в Далечния Сибир, посочва агенцията. Руският президент съчетава деловите ангажименти с кратки почивки по време на една от които е бил на подводен риболов. "Два часа гони една щука, но накрая успя да уцели," разказа пред журналисти прессекретарят му Дмитрий Песков. Маската на Путин за гмуркане била снабдена и с камера GoPro и най-вероятно още в понеделник ще бъдат качени снимки от нея на сайта на Кремъл, добави Песков.

Той разказа още, че Путин е прекарал известно време в  "труднодостъпната Тайга", където успял да се отдаде на риболов, подводен лов и планински походи. "Климатът по тия места е много особен - денем, температурите бързо се повишават и човек може дори да изгори, но вечер става много студено, заяви Песков. А температурата на водата в езерото, в която Путин се гмуркал, стига максимум 17 градуса. "Но това не е попречило на президента да се изкъпе", отбелязва с гордост говорителят му.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ