Русия ще отговори на ограничения на нейна държавна телевизия в Германия

Русия ще отговори на ограничения на нейна държавна телевизия в Германия

Руският посланик в Германия обеща Москва да отговори на изявлението за рестрикции, свързани с държавната телевизия RT. „Със сигурност ще има реакция от руска страна“, предупреди Сергей Нечаев в интервю за ДПА.

В средата на декември RT стартира своя канал RD DE на живо и на немски чрез различни дистрибутори. YouTube блокира канала няколко часа по-късно, позовавайки се на насоките на платформата си. След това медийни регулатори в Берлин започнаха производство срещу RT, в резултат на което сателитният оператор Eutelsat спря излъчването на RT DE малко преди Коледа.

Причината за решението е, че германските регулатори не са дали лиценз за излъчване. RT обаче твърди, че е получила валиден сръбски лиценз за канала. Предишен опит за получаване на лиценз през Люксембург бе неуспешен.

„В Русия има толкова много германски журналисти“, каза Начаев. По думите му всички те се чувстват комфортно в руския медиен пейзаж. „И всъщност не искаме никакъв конфликт. Ние просто искаме нашата станция в Германия да има същите права и възможности и да може да работи в мир“, поясни той.

Каналът е критикуван за разпространение на конспиративни теории и дезинформация. RT отхвърля тези обвинения.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ