Руският опозиционер Алексей Навални бе освободен след 50 дни в ареста

Manager News

Алексей Навални бе освободен от затвора след почти 2 месеца престой. Руският опозиционер бе арестуван за организиране на протести срещу Кремъл.


След като излезе на свобода, той благодари на всички свои привърженици за подкрепата. Според него през последните 50 дни, в които не е бил на свобода, руският народ е станал свидетел на редица доказателства за „окончателното деградиране“ на режима - от провали в разузнаването до провали в космическия отрасъл.


Припомняме ви, че руският опозиционер бе арестуван на 24 септември тази година заради организирането на акция срещу повишаването на пенсионната възраст в страната. Тя бе замислена по такъв начин, че да се застъпи с регионалните и местни избори в началото на септември. Навални бе задържан буквално минути, след като излезе от ареста, където прекара 30 дни заради неразрешен протест през януари.

В началото на септември тази година пък началникът на Националната гвардия на Русия Виктор Золотов покани на двубой опозиционния лидер Алексей Навални. Той обвини опозиционера, че е марионетка на САЩ и че иска да дестабилизира Русия.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ