Сингапур добавя още 3,5 млрд. долара в подкрепа на икономиката

Сингапур добавя още 3,5 млрд. долара в подкрепа на икономиката

Сингапур добавя още 3,5 млрд. долара в подкрепа на икономиката

Сингапур обяви допълнителни средства на стойност 5,1 милиарда сингапурски долара (3,55 милиарда долара), с които ще покрие заплати, отложени налози и еднократни плащания, за да се справи с последиците за икономиката от пандемията от коронавирус, информират Ройтерс и БТА.

"Това е безпрецедентен бюджет за извънредна ситуация. Новите мерки, представени в третия бюджет, ще увеличат общите разходи за преодоляване на последиците от коровавируса до 59,9 милиарда сингапурски долара или 12% от брутния вътрешен продукт (БВП). Сингапур ще изтегли допълнително 4 милиарда сингапурски долара от резервите си, за да финансира новите мерки", каза днес пред парламента министърът на финансите Хен Сви Кит. По думите му бюджетният дефицит за финансовата 2020 година ще нарасне до 44,3 милиарда сингапурски долара или 8,9 процента от БВП.

Само преди седмица градът държава обяви икономическа подкрепа на стойност 30 милиарда долара, подготвяйки се за най-лошата си рецесия. Всички сингапурци ще получат еднократно по 421 долара, а някои корпоративни данъци ще бъдат временно отменени или намалени, допълва ДПА. В петък Сингапур обяви, че ще затвори училищата и повечето работни места за месец, като част от по-стриктните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса. Сингапур е отчел 1309 заразени и 6 починали.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ