След опусошителните пожари, Калифорния е заплашена от наводнения

Снимка: Guliver / Getty images

След опусошителните пожари, отнели живота на близо 80 души, Калифорния сега е заплашена от сериозни наводнения, съобщава CNN, цитирайки предупреждението на синоптиците от Националната служба за метеорология в Сакраменто, САЩ.

Силният дъжд,  който идва тази седмица, може да помогне за потушаването на огъня в Северна Калифорния, като същевременно отмие праха и помогне на кучетата в издирването на човешки останки, но с него идват и нови опасности.

"Дъждът ще сложи край на опасността от пожари през зимата", казва метеорологът Робърт Баруфалди. Служители на окръг Бут обаче предупреждават жителите, които са потърпевши от най-смъртоносния и най-разрушителен пожар в историята на щата, че дъждът бързо може да причини наводнения.

Националната метеорологична служба е издала вече предупреждение.

Различни организации, наред с червения кръст, отвориха допълнителни сгради за обитаване на хора и домашни любимци преди прближаващия дъжд.

"Искаме да се уверим, че хората, които пребивават на палатки, знаят, че тези помещения са достъпни за тях, за да могат да се измъкнат навреме", казва Шон Бойд от Калифорнийската служба за спешно реагиране.

Дъждът се очаква да пристигне в окръг Бут в сряда, причинявайки "потоци от пепел и кал", каза Баруфалди пред CNN.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ