Тръмп и Путин може да се срещнат в Хелзинки

 Тръмп и Путин може да се срещнат в Хелзинки

Тръмп и Путин може да се срещнат в Хелзинки

Срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин може да се състои във финландската столица Хелзинки, заяви вчера високопоставен американски представител, цитиран от Ройтерс.

Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви в края на уикенда, че има голяма вероятност Тръмп и Путин да се срещнат в „недалечното бъдеще”, след тазседмичнатавизитата на съветника за национална сигурност на Белия дом Джон Болтън в Москва.

Високопоставеният представител на САЩ, който е пожелал да запази анонимност, е заявил пред Ройтерс, че Хелзинки е най-вероятният избор за място на срещата, но окончателното решение зависи от разговорите между Болтън и руснаците.

Според източника, австрийската столица Виена също е била обсъждана като потенциален вариант, който обаче е бил отхвърлен.

„Финландия винаги е готова да предложи своите услуги, ако бъде помолена”, написа в Twitter президентът на Финландия Саули Нинистьо

Дългоочакваната среща между Тръмп и Путин вероятно ще се състои след срещата на върха на НАТО на 11-12 юли в Брюксел, на която се очаква да присъства американският президент.

Тръмп, който не веднъж е казвал, че иска да подобри отношенията на САЩ с Русия, се срещна за последно с Путин през ноември във Виетнам по време на Азиатско-тихоокеанския форум.

Междувременно продължава разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемата руска намеса в президентските избори в САЩ от 2016 г. и връзките между кампанията на Тръмп и Москва.

Кремъл отрича каквато и да е била намеса в изборите и съглашение с предизборния екип на Тръмп.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ