Турските хотели не искат да се разделят с all inclusive системата
След като отменят пълния локдаун, турските хотели няма да се откажат от системата "ол инклузив" (all inclusive). Това съобщи представител на Федерацията на хотелиерите на Турция пред кореспондент на ТАСС.
"Бюфетната система не може да бъде отменена в Турция, но ресторантите в хотелите могат да правят промени в броя, разнообразието и вида на представяне на ястията. Те могат да направят това само със съгласието на туроператорите", поясни събеседникът на агенцията, когато бе помолен да коментира информация в руските медии, че с края на локдауна на 17 май турските хотели ще преминат от бюфет към а-ла-карт услуга.
Тази информация беше потвърдена пред ТАСС и от друг източник в туристическата индустрия. Според него през 2021 г. от гледна точка на санитарните условия гостите все още няма да могат да поставят предпочитаните от тях ястия в ресторантите в собствените си чинии. "Това ще се прави от служителите в ресторанта, за да не докосват гостите едни и същи прибори. Този подход е по-правилен по отношение на осигуряването на безопасността на здравето на туристите в Турция", обясни източникът.
Спекулации относно отмяната на системата "ол инклузив" в турските хотели възникват почти всяка година, но по една или друга причина тя не се потвърждава. През май 2020 г. министърът на културата и туризма на Турция Мехмет Нури Ерсой в интервю за ТАСС обяви невъзможността да се отменят системите за "ол инклузив" и "шведска маса" в страната. Според шефа на Министерството на културата, заради пандемията, гостите на хотели с "ол инклузив" система няма да могат да вземат храна и напитки от самите маси. Сега ястията, които са избрали, се раздават от готвачите или сервитьорите.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.