Удължават извънредното положение в Северна Македония с 30 дни

Удължават извънредното положение в Северна Македония с 30 дни

Удължават извънредното положение в Северна Македония с 30 дни

За успeшно справяне с коронавируса в държавата е необходимо извънредно положение, реши правителството на Северна Македония във връзка с предложението, което ще представи на президента Стево Пендаровски, съобщава скопският вестник "Вечер". На заседание на правителството бе взето решение на Пендаровски да бъде представено предложение с доклад за досега приетите мерки от страна на държавните институции, информираха от правителствената пресслужба.

Преди това президентът заяви, че е известно, че извънредното положение, което изтича тази седмица, ще бъде продъжено с нови 30 дни, предаде БТА. Той каза, че в четвъртък следобед ще има отново заседание на Съвета за сигурност и ако при него пристигне искане от правителството, съвсем ясно е, че извънредното продължение ще бъде продължено, пише вестник "Вечер".

Възможно е само на децата с аутизъм да бъде позволено да излизат през уикенда, пише в заглавие "Независен весник". По искане на родители да се определят няколко часа през деня, в които един родител да може да разходи децата до 10-годишна възраст, министърът на здравеопазването Венко Филипче заяви, че така ще се наруши редът и има риск за събиране на малки групи около сградите. Разглежда се обаче вариант да се позволи излизане на децата с аутизъм, които имат установен режим, който, ако се наруши, може да доведе до влошаване на състоянието на децата, каза министърът. За това ще се разговаря в Комисията по заразни болести, след което ще бъде взето решение преди предстоящите Великденски празници, когато под карантина ще бъде цялата страна от петък следобед до вторник сутринта, пише скопският вестник.

Скопските издания съобщават, че правителството е решило на свое заседание вчера, че на още 118 компании с 1116 работещи ще бъдат одобрени безлихвени кредити в общ размер от 936 602 евро.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ