В Албания забраниха мобилните телефони в училище

В Албания забраниха мобилните телефони в училище

В Албания забраниха мобилните телефони в училище

След като в Гърция и Франция беше въведена забрана да се ползват мобилни телефони в училище, същото нещо се случи и в Албания, предаде агенция МИА.

Забраната ще важи за новата учебна година (2018/2019). Албанското министерство на образованието вече е уведомило учебните заведения в страната за промяната в правилата.

Забраната ще важи както за учениците, така и за учителите. Съгласно ограниченията тези учители и ученици, които отиват в училище с мобилен телефон, ще трябва да го оставят в специални шкафове, докато са в час. След приключване на часовете собствениците на апаратите ще могат да си ги вземат. В някои училища в България има такива забрани, но те се решават от самото учебно заведение и обикновено след допитване с родителите.

Има и случаи, обикновено при по-големите, при които смартфони и/или таблети се използват в учебния процес, а училището блокира онлайн достъпа до определени видове и типове сайтове, за да не могат учениците да ползват мобилните си устройства за друго, освен за уроците.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ