Зеленски в пост в Инстаграм: Държим ситуацията под контрол

Зеленски в пост в Инстаграм: Държим ситуацията под контрол

Зеленски в пост в Инстаграм: Държим ситуацията под контрол

Украинските сили за сигурност контролират напълно ситуацията в източната част на Украйна. Такъв актуален коментар направи президентът на страната Володимир Зеленски в публикация в Instagram от кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността, в която участва и той.

„Нашите сили за сигурност и отбрана контролират напълно ситуацията. Не реагираме на провокации и се стремим към установяване на  мир главно по пътя на дипломацията“, написа държавният глава.

 

 

От други негови публикации също в Инстаграм става ясно, че е провел разговори с британския премиер Борис Джонсън и с българския министър-председател Кирил Петков.

 

 

"България се превърна в поредната страна, която официално подкрепя европейската перспектива на Украйна.", написа Зеленски към снимката, на която се вижда как се ръкува с Кирил Петков.  

 

 

Междувременно британският министър на отбраната Бен Уолъс отмени участието си на живо Мюнхенската конференция заради изострената ситуация с Украйна от последните часове. Очаква се Уолъс да свика съвещание, на което да бъдат обсъдени възможните отговори на растящата криза.
Припомняме, че сепаратистките лидери на самопровъзгласилите се Донецка народна република и Луганска народна република наредиха вчера да започне евакуация на цивилното население, а днес издадоха укази за всеобща мобилизация. Сепаратистите твърдят, че Украйна се готви да атакува отцепилите се територии. Киев категорично отрича да има планове за нападение.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ