10 начина за справяне със стреса

10 начина за справяне със стреса

10 начина за справяне със стреса

Всеки изпитва стрес по време на работа. Факт е, че в малки дози стресът помага, държи ни нащрек, насърчава творческото ni мислене и придвижва хората и проектите напред. Но твърде много стрес вреди. Най-активните и ефективни хора имат стратегии за справяне с излишния стрес, които им помагат да бъдат спокойни и уравновесени. Как постигат това? С комбинация от следните тактики:

1. Направете си списък със здравословни реакции към стреса. Вместо да се опитате да удавите напрежението в храна или алкохол, да го излеете в гневен изблик или да притъпявате чувствата си с телевизия или интернет, опитайте се да направите списък със здравословни неща, които можете да правите, когато се чувствате под стрес. Тренировките може да оглавяват списъка - дори една обикновена разходка или джогинг дават страхотен резултат. Други идеи може да включват дълъг отпускащ душ, обаждане на приятел, писане в дневник, любимо хоби, планиране на ваканция или търсене на нова (по-малко стресираща) работа.

2. Създайте си и поддържайте здравословни граници. Лесно е в днешния свят да бъдем свързани денонощно, но това може да увеличи чувството ни за стрес. Поставете си граници за времето, в което проверявате служебната си поща. Ако колегите или клиентите ви са свикнали, че ще отговаряте по всяко време, трябва да ги известите за новия си график.

3. Изключете. За да може наистина да се отпуснете ви трябва време, в което да не работите и не мислите за работа. Започнете като си създадете място в календара, което е само за вас и не е оцветено от задължения или грижи за работа. Вземете си отпуск и направете една истинска почивка далеч от работата. Ако не можете да си осигурите свободно време, когато не сте на работа, ангажирайте се с дейности, които изискват цялото ви внимание и не могат да ви отвлекат от мисълта за работа.

Вижте и останалите ползотворни съвети тук.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ