Финансовият отчет на Microsoft отново надмина прогнозите на анализаторите

Финансовият отчет на Microsoft отново надмина прогнозите на анализаторите

Финансовият отчет на Microsoft отново надмина прогнозите на анализаторите

Финансовите резултати на технологичния гигант Microsoft за последното тримесечие надминаха очакванията на анализаторите, предаде Си Ен Би Си.

Компанията отчете печалба от 2,27 долара за акция при приходи от 45,32 млрд. долара за първото си фискално тримесечие, докато очакванията бяха за печалба от 2,07 долара на акция при приходи от 43,97 млрд. долара.

Нетната печалба на компанията за тримесечието се е увеличила на 20,51 млрд. долара от 13,89 млрд. долара през същия период на предходната година.

Силните резултати отново се дължат на подразделението на Microsoft за облачни услуги, в което влизат платформата Azure, Windows Server, SQL Server и GitHub. През последното тримесечие то е донесло приходи от 16,96 млрд. долара, което е ръст от 31% на годишна база.

От Microsoft поясниха, че само при Azure и другите облачни услуги е отчетен ръст от 50% на годишна база.

Отделът на Microsoft за продуктивност и бизнес процеси (Productivity and Business Processes), в който влизат Dynamics, LinkedIn и Office, е допринесъл с приходи от 15,04 млрд. долара, което е ръст от 22% в сравнение със същия период на предходната година и над прогнозата на анализаторите от 14,67 млрд. долара

Подразделението за персонални компютри, в който влиза операционната система Windows, гейминг отдела XBOX и другите устройства на компанията, е генерирал приходи от 13,31 млрд. долара. Това е ръст от 12% и е над прогнозата за приходи от 12,72 млрд. долара.

Доставките на персонални компютри са нараснали с 1% през последното тримесечие, сочат данни на изследователската група Gartner. Продажбите на Windows за производители на компютри обаче са нараснали с 10%.

В края на последната сесия на Уолстрийт акциите на Microsoft поскъпнаха с 0,64%, а от началото на годината са се повишили с 39%.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ