Киберпрестъпността расте, но европейците не се притесняват

Киберпрестъпността расте, но европейците не се притесняват

Киберпрестъпността расте, но европейците не се притесняват

Постоянно развиващият се интернет и броят на заплахите от киберпрестъпление, който постоянно се увеличава, имат влияние върху доверието на онлайн потребителите в глобален мащаб. Според проучване на уебсайта PreciseSecurity.com 53% от тях са по-притеснени за онлайн защитата си, в сравнение с година по-рано. Тази статистика показва, че за първи път от 2014 г. нивата на ангажираност за интернет сигурност са се повишили.

Европейците се притесняват най-малко за онлайн сигурността си

Притесненията за онлайн сигурността са най-високи в най-развиващите се държави. Данните за 2019-а потвърждават, че въпросите, свързани в поверителността в мрежата, са обратнопропорционални на икономическия растеж на съответната страна. Във Франция, Япония и САЩ 47% от населението се притеснява все повече за онлайн защитата си. Едва 26% от германците споделят същия проблем, което е изненадващ факт, имайки предвид друго проучване на PreciseSecurity.com, според което 75% от немските компании са били засегнати от инциденти, свързани с IT сигурността, а те са причинили щети за 102.9 млрд. евро тази година.

Киберпрестъпността е един от водещите проблеми

В сравнение с година по-рано, киберпрестъпността остава водещ фактор, причиняващ проблеми с онлайн сигурността в световен план. Голяма част от населението вярва, че интернет компаниите и другите потребители влияят най-много на защитата, както и местното правителство.

Същевременно нарастващото безпокойство за сърфирането в интернет е довело до промяна в поведението на хората. 45% от уеб потребителите са започнали да избягват имейли от неизвестни изпращачи. Също така, не посещават конкретни сайтове, използват антивирусен софтуер, редовно сменят паролата си и ограничават употребата на определени уеб приложения. Едва 12% от потребителите са решили да правят по-малко интернет покупки, с цел си гарантират сигурност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ