Роботизиран „умен“ куфар може да ви следва автономно

Роботизиран „умен“ куфар може да ви следва автономно

Роботизиран „умен“ куфар може да ви следва автономно

Никой не обича да носи тежки куфари, дори и да пътува на кратки разстояния. Точно този проблем цели да реши CowaRobot R1 – “интелигентен“ куфар, който може да ви следва докато вървите от точка „А“ до точка „В“. Предимствата на изобретението не спират до там, тъй като той ви позволява и свободата да не го наглеждате постоянно.

Куфарът разбира кого и как да следва посредством още едно устройство – гривна, която потребителят трябва да носи и софтуерно приложение, което се справя с нужната комуникация. Това, което различава този роботизиран продукт от другите е наличието на иновативна сензорна система, която включва засичане на релеф, камери и дори сонар. Наличието им, обаче, няма да ви пречи, тъй като дори ако искате да се лишите от всички способности на устройството, можете просто да докоснете дръжката му и да имате един нормален куфар.

Друго иновативно предимство на куфара е използването на умната гривна като дистанционно – можете да повикате устройството, което ще планира най-бързия маршрут обратно до собственика си. То също може да ви предупреждава ако се отдалечите прекомерно и може да споделя местоположението си ако го изгубите. Освен дигиталните си предимства, куфарът притежава и подсилена структура, както и висок клас ключалки. Очаква се устройството да влезе в продажба през ноември, като можете да поръчате такова предварително на цена от $449.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ