Зукърбърг се оплака от очерняне на имиджа на Facebook. Компанията отчете печалба от 9,2 млрд. долара

Зукърбърг се оплака от очерняне на имиджа на Facebook. Компанията отчете печалба от 9,2 млрд. долара

Зукърбърг се оплака от очерняне на имиджа на Facebook. Компанията отчете печалба от 9,2 млрд. долара

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли, според него, преднамерения опит за очерняне на имиджа на американската компания, която стои зад най-голямата социална мрежа в света, с близо 2,9 милиарда потребители по целия свят, предаде Франс прес.

Това стана на фона на валящите едно след друго обвинения срещу Facebook, че популяризира екстремно и поляризиращо съдържание, в името на печалбите. Редица медии разкриха в съвместно разследване спорни практики на компанията в Индия, а бившата й служителка Франсис Хаугън разобличи по време на изслушвания в Конгреса на САЩ и британския парламент една бизнес култура на безскрупулно гонене на печалби. Това обаче не пречи на американския гигант в областта на социалните мрежи да продължи да печели пари и да се радва на доверието на инвеститорите - вчера той обяви нетна печалба в размер на 9,2 милиарда долара през третото тримесечие на годината - ръст от 17 процента на годишна основа, отбелязва АФП.

"Ставаме очевидци на координирана кампания за селективно използване на вътрешни документи, за да бъде нарисуван фалшив образ на нашата компания", каза шефът на Facebook по време на видеоконференция за анализатори. Но "реалността е, че социалните мрежи не са главните виновници за тези проблеми и не могат да ги оправят сами", увери той.

Зукърбърг припомни, че компанията е направила огромни инвестиции в областта на сигурността, като за целта е предвидила бюджет от 5 милиарда долара тази година и 40 хиляди служители работят в тази сфера, предаде БТА.

Според медийни съобщения Facebook обмисля да се ребрандира на фона на един от най-тежките скандали в своята история.

През юли Зукърбърг обяви, че компанията ще работи върху метавселена - виртуална среда, в която хората ще могат да взаимодействат помежду си и с една компютърно генерирана среда.

Вчера от Facebook съобщиха, че ще публикуват финансовите резултати на своите лаборатории за разширена и виртуална среда като отделен филиал, в който ще инвестира милиарди долари в стремежа си за изгради метавселена. Това стана в момент, когато компанията съобщи, че традиционният й рекламен бизнес е изправен пред "значителна несигурност", отбелязва Ройтерс.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новият главен секретар на МВР: Ще предложим праг до 0,5 промила зад волана
McDonald's  вдига таксите за нови франчайз ресторанти в САЩ за първи път от близо 30 г.
Ивайло Вълчев e кандидатът за кмет на София от "Има такъв народ"
Седмичен хороскоп: Звездите за бизнеса от 25 септември до 1 октомври
bTV със светкавична позиция след номинацията на Хемикян, въвежда още мерки за безпристрастно отразяване на изборите
Почина босът на мафиотския клан Коза Ностра Матео Денаро
Lego се отказва от производството на тухлички от рециклирана пластмаса
Канада се извини, след като в парламента бе почетен ветеран, воювал на страната на нацистите