Airbnb започна война срещу младите купонджии

 Airbnb започна война срещу младите купонджии

Airbnb започна война срещу младите купонджии

Глобалната платформа за краткосрочно отдаване на жилища под наем Airbnb, която се ползва като алтернатива на хотелско настаняване, обяви "война" на младите купонджии. Компанията ще забрани на граждани на възраст под 25 години да наемат жилища в близост до техния постоянен адрес, съобщава Fortune. Освен това те трябва да имат поне три положителни ревюта от домакини. Младежите ще имат право да резервират къщи в други градове, но не се съобщава на този етап дали и в тези случаи резервациите ще са съпътствани от рестриктивни политики.

По този начин платформата се стреми да се противопостави на практиката младежи да организират масови партита в съседски къщи. В края на миналата година в гр. Оринда, Калифорния при подобен купон, организиран в къща, наета през Αirbnb 5-тима души бяха застреляни.

Междувременно все повече собственици на къщи, които се отдават под наем през Airbnb обявяват, че обмислят да продадат имотите си. Поради пандемията от ковид19 броят на резервациите от туристи е толкова малък, че не може да покрие разходите по поддръжка на имотите, особено ако те са били купени с кредит.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ