Ресторантите отново приемат клиенти. Но, само в хотелите

Ресторантите отново приемат клиенти. Но, само в хотелите

Ресторантите на хотелите вече могат да работят от днес. Те ще са отворени до 22 часа, като това ще става при максимални противоепидемични мерки – капацитетът им е намален, приборите са опаковани, а храната трябва да се подава през прозорче. Целта е да бъдат максимално защитени както посетителите, така и персоналът.

Именно липсата на храна доведе до значителен спад на новите резервации в хотелите или на отмяна на вече направени през последните седмици. „Имаме резервации, които варират между 4% и 15% в зависимост от дните, повече гости очакваме единствено покрай Коледа и Нова година“, коментира пред Би Ти Ви Бурхан Немутлу, управител на хотел в Банско.

Според туроператорите дори и всички ограничения да отпаднат голяма част от потенциалните клиенти нямат желание да пътуват или да се събират с много други непознати хора.

Вчера министърът на туризма Марияна Николова съобщи, че резервациите в хотелите в българските ски курорти са на 30% от капацитета им. Браншът ще разчита основно на български туристи, а също така и на гражданите на съседните страни, които могат да посетят България с автомобил.

Лифтовете в Банско и Пампорово вече отвориха, очаква се около Коледа това да се случи и в Боровец.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Преди пълната забрана: Южна Корея затвори 74% от фермите за отглеждане на кучета за месо
На днешната дата, 15 август. Голяма Богородица
Как McDonald's се задълбочи в носталгията и възроди пилешките войни
Българската икономика с ръст от 3,1% за второто тримесечие
Белият дом с ултиматум към бездомните във Вашингтон – лечение или затвор
Шампионът от Формула 1 Люис Хамилтън пуска напитка от подножието на вулкана Попокатепетъл
Провалената руска колонизация на Северна Америка: Как цар Александър II продаде Аляска на САЩ?
Американската норка е сред новите 22 вида в списъка с опасните инвазивни чужди видове в Европа