Ресторантите отново приемат клиенти. Но, само в хотелите
Ресторантите на хотелите вече могат да работят от днес. Те ще са отворени до 22 часа, като това ще става при максимални противоепидемични мерки – капацитетът им е намален, приборите са опаковани, а храната трябва да се подава през прозорче. Целта е да бъдат максимално защитени както посетителите, така и персоналът.
Именно липсата на храна доведе до значителен спад на новите резервации в хотелите или на отмяна на вече направени през последните седмици. „Имаме резервации, които варират между 4% и 15% в зависимост от дните, повече гости очакваме единствено покрай Коледа и Нова година“, коментира пред Би Ти Ви Бурхан Немутлу, управител на хотел в Банско.
Според туроператорите дори и всички ограничения да отпаднат голяма част от потенциалните клиенти нямат желание да пътуват или да се събират с много други непознати хора.
Вчера министърът на туризма Марияна Николова съобщи, че резервациите в хотелите в българските ски курорти са на 30% от капацитета им. Браншът ще разчита основно на български туристи, а също така и на гражданите на съседните страни, които могат да посетят България с автомобил.
Лифтовете в Банско и Пампорово вече отвориха, очаква се около Коледа това да се случи и в Боровец.
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.