Туризъм

Най-големият украински туроператор стъпи в Прибалтика

Най-големият украински туроператор стъпи в Прибалтика

Най-големият украински туроператор Join Up! стъпи в прибалтийските републики Литва, Латвия и Естония и направи първите резервации за Турция, Черна гора, Албания и гръцките острови Закинтос, Крит и Корфу.

Лидерът на украинския туристически пазар обслужва около милион пътници годишно, а откриването на офис Join Up Baltic! в Рига, Талин и Вилнюс е един от етапите на международната експанзия, съобщава The Baltic Times.

В портфолиото на туроператора са около 50 дестинации – известните вече на балтийския пазар курорти в Турция, Египет и Гърция, но и нови дестинации. През зимния сезон 2022/2023 г. туроператорът планира да разшири портфолиото си и да включи Шри Ланка и Занзибар. От Join Up Baltic! смятат, че това ще има положително въздействие и върху цялостното развитие на балтийския туристически пазар.

„Радвам се, че мога да представлявам не само първия украински туристически оператор на нашия пазар, но и един от лидерите в бранша с голяма компетентност и опит. За тази стъпка беше извършена обширна подготовка, съчетаваща опит и силен продукт с познаването на местния пазар. В същото време чувствам огромна отговорност, защото всички знаем през какво преминава Украйна  и стартирането на бизнес в Балтийските страни е възможност украинците да запазят работни си места за украинците и е подкрепа за икономиката на страната”, заяви Гедиминас Керис, мениджър на Join Up Baltic!.

Лятната чартърна програма ще бъде открита едновременно в Рига, Талин и Вилнюс. През първия сезон със слогана „Балтика, време е да се присъедините!” компанията предлага следните дестинации - Турция, Черна гора, Албания и гръцките острови - Закинтос, Крит и Корфу. Делът на гарантираните хотели в редица дестинации достига 80%, което означава незабавно потвърждение дори през високия сезон.

Полетите от Латвия, Литва и Естония до Турция ще се извършват на самолета на украинската авиокомпания SkyUp Airlines със сертификат на турската авиокомпания Tailwind.

„Много сме доволни да представляваме Украйна в Латвия, Литва и Естония. Надяваме се, че пазарът ще ни приеме в балтийското семейството и ще отговори с подкрепа за новия играч. Сигурни сме, че разнообразието от дестинации и формати за отдих, които подготвяме, ще са интересни за този пазар, а нашият богат опит в създаването и развитието на туристически продукти и нова флотилия ще допринесе за трансформацията на туристическа индустрия и придобиване на нов туристически опит. В крайна сметка вярваме, че впечатленията и положителните емоции, които доставя пътуването, са много по-ценни, поради което нашата мисия е да включим възможно най-много хора в пътуването”, коментира Юрий Алба, съосновател на Join Up!.

Украинският туроператор е създадена през 2010 г. и за 10 години се превърна в един от най-големите играчи. Партньорската мрежа на компанията включва над 7000 туристически агенти и около 130 фирми. Централният офис на компанията се намира в Киев. Регионалните офиси са отворени в Харков, Одеса, Днепър и Лвов. Международни офиси и партньорски мрежи също са представени в Молдова и Казахстан. Бюрата Join Up Baltic! са отворени в Рига, Талин и Вилнюс. Туроператорът планира да създаде мрежа от хотели в Украйна и в чужбина.

Стратегически партньор на компанията майка Join UP! е украинската авиокомпания SkyUp Airlines. През май 2022 г. превозвачът отбелязва четвъртата годишнина от дейността си, а флотът му включва 15 самолета Boeing-737 за средни разстояния. През 2021 г. авиокомпанията превозва повече от 2,5 милиона пътници, като става втората сред украинските авиокомпании по брой полети, извършени във въздушното пространство на Украйна. SkyUp е и една от най-динамичните авиокомпании в Европа по отношение на скоростта на развитие на маршрутната мрежа (данни от The Anker Report). Туроператорът, авиокомпанията и хотелите са част от единна екосистема на UP Family.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ