Повече от 3200 шофьори доставчици за Amazon губят работата си

Повече от 3200 шофьори доставчици за Amazon губят работата си

Повече от 3200 шофьори доставчици за Amazon губят работата си

Повече от 3200 шофьори доставчици за Amazon ще изгубят работата си до края на април, съобщи Buzzfeed News. Пред последните месеци много други доставчици на гиганта за стоки и услуги бяха уволнени през последните месеци - и изглежда, че много повече работници ще загубят работата през пролетта. 

Компанията се насочва към работа с по-малки и по-нископлатени изпълнители.

Съкращенията идват от няколко различни комапнии за доставки, голяма част от които работят само за Amazon и доставят пакети до домовете и офисите на клиентите. 

Уволненията през октомври включваха 900 работници в Калифорния и Тексас от Letter Ride и повече от 650 при Inpax в Джорджия, Северна Каролина, Охайо и Тексас.

"Понякога компаниите, с които договаряме да доставят, не отговарят на нашите стандарти за безопасност, изпълнение и условия на работа", заяви говорител на Amazon пред Business Insider. "Когато подобни неща не са налице, ние носим отговорност да прекратим отношенията и да работим за намиране на нови партньори".

Amazon дава възможност на уволнените работници да кандидатстват за работа при другите си изпълнители доставчици. Говорителят на компанията каза, че Amazon работи за "осигуряване на нулева или много малка нетна загуба на работни места" сред общностите, в които работи.

Въпреки уволненията на контрагентите, мрежата за доставка на Amazon се разраства бързо. Към декември компанията заяви, че е наела 800 партньори за доставка на трети страни, които управляват 75 000 шофьори. Amazon оперира със 150 станции за доставка в САЩ, в които работят 90 000 работници.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ