Българско вино ще се сервира в бизнес класата на Lufthansa
Българското вино „Енира” ще се сервира в бизнес класата на всички полети на немската авиокомпания Lufthansa от догодина. Това обяви на специална пресконференция Граф Стефан фон Найперг, собственик на винарната "Беса Валей"край пазарджишкото с. Огняново, която произвежда виното под марката "Енира".
Граф Стефан фон Найперг стартира проектът “Беса Валей” през 2001 г., като избира региона около с. Огняново след много проучвания и след специално направен детайлен анализ на почвата във френски лаборатории на Бордо.
„Избрах България заради прекрасния тероар. Ако сравним България с Италия, например, там допреди 40-50 години тероарът е бил по-лош. Тук има много добър тероар, а доброто вино идва от добрия плод. Важното е някой да го покаже на международните пазари, за да се привлекат инвеститорите. Това в Италия се случи за около 20 години, в България е въпрос на не повече от 15 години", заяви графът.
"Другото, което ме привлече тук, е че на това място още древните траки са произвеждали вино. Повечето хора навън смятат, че българските вина трябва да струват не повече от 1-2 евро. Тези нагласи трябва да се променят и ние сме твърдо решени да го направим", добавя още той.
„В Азия България е по-малко позната и може би затова вината й се възприемат по-лесно, заради обичайният интерес към новото. В Китай и Япония вината ни са много харесвани и популярни. В Европа е малко по-трудно, въпреки че имаме солиден пробив. За момента изнасяме 20 000 бутилки за Швеция, 20 000 за Германия и 20 000 за Великобритания. Работим и с Дания, Белгия, а догодина ще стъпим и на пазара в САЩ, заяви Марк Дворкин, Главен мениджър на "Беса Валей" и консултант на вино "Енира".
На пресконференцията беше представен и новия ексклузивен дистрибутор на вината "Енира" за България – фирма Авенди.
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.