Ветеринарни инспектори на стража във всички цехове, където се правят колбаси "Стара планина"

Ветеринарни инспектори на стража във всички цехове, където се правят колбаси Стара планина

Ветеринарни инспектори на стража във всички цехове, където се правят колбаси "Стара планина"

В момента има физическо присъствие от органите на ДВСК при производството на абсолютно всяка партида месни продукти по стандарт „Стара планина”, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Правим това, защото не искаме стандартът по някакъв начин да бъде дискредитиран. Все пак да не забравяме, че сме в България и някой ще се опита да заобиколи стандарта и да измами най-грубо потребителя. Нека да е ясно, че тогава той ще загуби правото си да произвежда въобще – и то не само „Стара планина”, а всичко. Ще загуби бизнеса си”, зарече се Найденов.

„Всеки килограм месо, преди да се смели в машината, в момента се гледа от ветеринарен лекар. Това е безпрецедентно. Няма държава в света, в която да се прави такова нещо. Разбирате какво ни коства на нас гаранцията на „Стара планина”. Аз не искам това да бъде поредното чудо за три дни и затова полагаме максимални усилия", обясни министърът.

Той обаче призна, че заявките за производството по стандарта са много големи и не знае докога от ДВСК ще издържат на натоварването.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ