Лектори

Зорница Русинова

Зорница Русинова

председател на Икономическия и социален съвет на Република България

Зорница Русинова е председател на Икономическия и социален съвет на Република България. В периода 2012 г. - 2020 г. е заместник-министър на труда и социалната политика в три правителства и министър на труда и социалната политика в периода 2016 г. – 2017 г. Отговаряла е за политиките на пазара на труда, социалното включване, трудово право, европейските въпроси и международното сътрудничество и за управлението на европейските фондове.

Заемала е ръководни позиции в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Била е член на Надзорния съвет на Фонда на Фондовете. Успешно е ръководила международни проекти на Американската агенция за международно развитие, на Програмата на ООН за развитие, на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения от УНСС, както и магистър по българска филология и по английска филология от СУ „Климент Охридски“. Към момента е член на Експертната група по въпросите на бъдещето на Кохезионната политика, създадена по инициатива на еврокомисар Елиза Ферейра.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ