Лектори

Константин Константинов

Константин Константинов

изпълнителен директор на БНЕБ

Константин Константинов е изпълнителен директор на Българска независима енергийна борса (БНЕБ) от нейното създаване преди десет години. Под негово ръководство Борсата изгражда и развива ключови пазарни сегменти, внедрява критично важни технологични платформи и осъществява интеграцията на България към единния европейски пазар на електрическа енергия.  


Преди да поеме ръководството на БНЕБ, г-н Константинов заема редица управленски позиции в Националната електрическа компания, където е и член на Управителния съвет на NECO S.A. Важен етап от кариерата в енергийния отрасъл е работата му в Енемона Ютилитис, където е член на управителния съвет и заместник-изпълнителен директор. Той представлява БНЕБ в асоциацията на европейските енергийни борси Europex. 


Г-н Константинов е съосновател и член на управителния съвет на първия и единствен в България think-tank за устойчиви финанси и енергетика – Green Finance & Energy Centre.

Константин Константинов притежава магистърски степени по електроенергетика от Техническия университет в София и по информационни системи от СУ „Св. Климент Охридски“. 
 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ