Спанакът и марулите намаляват риска от диабет

Спанакът и марулите намаляват риска от диабет

Яденето на повече спанак и други зелени листовидни зеленчуци може да намали риска от диабет от тип две, съобщи АФП, позовавайки се на публикация на "Британския медицински журнал".

Екипът от изследователи е провел проучване с участието на 220 хиляди души, което е установило връзката между консумацията на плодове и зеленчуци и диабета от тип 2.

Яденето на зеленчуци според тях намалява риска от диабет с 14%, докато увеличеното потребление на плодове в комбинация със зеленчуци има незначителен ефект.

Тъй като изследването навлиза в противоречива научна зона, резултатите ще имат нужда от по-нататъшно потвърждение.

Според данни на Световната здравна организация повече от 220 милиона души по света са засегнати от заболяването.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ