Четвъртото издание на DiVino.Taste - на нова, по-голяма сцена

Четвъртото издание на  DiVino.Taste  - на нова, по-голяма сцена

Четвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. За изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино.  За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

Над 50 български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще имат достатъчно време и възможности да се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие. За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.  По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Повече информация за събитието може да намерите на https://2014taste.divino.bg/. Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Като в "доброто" старо време: Първият "Магазин за хората" дебютира с опашки и празни рафтове
Тръмп: Никога не сме били толкова близо до споразумение за Украйна, колкото сега
Техники, които ще ви помогнат да заспите по-бързо
Съвети от банкерите: Какво да правим при смяната на лева с евро?
Кои са знаците, че се справяте по-добре в живота, отколкото си мислите?
Емблематичният фосил „Малкото стъпало“ – неочаквана еволюционна загадка
Ядрената индустрия ще добави 15 реактора догодина след спада в капацитета през 2025 г.
Времето във вторник: Сутринта - мъгли, следобед - слънце