ЮНЕСКО добави италианската кухня към нематерилното културно наследство на човечеството
ЮНЕСКО добави италианската кухня към своя Представителен списък на нематериалното културно наследство на човечеството. Представители на индустрията смятат, че това ще даде тласък на туризма в страната, съобщава Reuters.
Решението беше взето на сесия на Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на културното и нематериално наследство в Ню Делхи. Италия стана първата страна в света, получила подобно признание за цялостна кухня, заяви италианският премиер Джорджия Мелони.
„Защото за нас, италианците, кухнята не е просто храна или набор от рецепти. Тя е много повече: култура, традиции, работа и богатство“, коментира Мелони, предаде CNN. През декември ЮНЕСКО добави супата „Том ям кунг“ към списъка си с нематериално културно наследство.
Ключови думи
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.