Специални издания СПЕЦИАЛНО ИЗДАНИЕ /// Жената е 2024
Списание МЕНИДЖЪР Ви предлага 4 безплатни статии от броя — 4 / 4
Храната е изкуство
Сериозно предимство са платените ни стажове в топресторанти по света, разказва Йоана Милева, директор HRC Academy
Храната е изкуство

Сериозно предимство са платените ни стажове в топресторанти по света, разказва Йоана Милева, директор HRC Academy


В каква посока се променя кулинарията като изкуство? Как това променя работата ви и начина на преподаване?
Кулинарията е изкуство в постоянен период на развитие, в което традиционните техники се съчетават с иновации, технологии и нови подходи. Освен че се акцентира върху съчетанието на вкусове, текстури и визуални елементи, съвременната тенденция е всичко това да бъде и природосъобразно. В академията следим световните практики, които целят намаляване на хранителните отпадъци, използване на локални и сезонни продукти, познаване и подбор на нутриентите така, че едновременно да задоволяват вкусовите рецептори и да отговарят на хранителните нужди и диетичните ограничения на хората. Стремим се да покажем на курсистите всички аспекти от кулинарния бизнес – от посещения на ферми и оранжерии до практически стажове в най-изискани ресторанти през уроци по маркетинг и предприемачество до дегустация на вино.
Подходът ни е изцяло практически – вярваме, че това е най-добрият начин за усвояване на умения в тази професия, особено в забързаното време, в което живеем. Младите поколения са изключително будни, адаптират се с лекота към всичко ново, но същевременно са нетърпеливи, отегчават се бър...
Достигнахте максималния брой безплатни статии!
Ако желаете да продължите с четенето влезте в своя акаунт.
Ако нямате регистриран акаунт може да си направите на ZinZin.bg
|
Ключови думи
HRC
кулинарна академия
кулинария
курсове