Възстановяват евтините полети между Пловдив и Франкфурт

Възстановяват евтините полети между Пловдив и Франкфурт

Възстановяват евтините полети между Пловдив и Франкфурт

Евтините полети между Летище Пловдив и франкфуртското летище Хан ще бъдат възстановени през април следващата година. Споразумението за това бе постигнато на среща между ръководството на пловдивската аерогара и ирландската нискотарифна авиокомпания Ryan Air. Както е известно, полетите бяха окончателно преустановени през ноември, напомнят от eSKY. bg.

Ryan Air до този момент спазваше традицията да не възстановява първоначално закрити дестинации, като промяната на тази тенденция може да бъде приета за успех на българската страна. Полетите между Пловдив и Франкфурт ще бъдат изпълнявани два пъти седмично – четвъртък и неделя.

На срещата бе постигнато и още една договорка с ръководството на Ryan Air. От следващата година честотата на полетите между Пловдив и Лондон отново ще бъде увеличена на три полета седмично, съобщават специалисти от онлайн туристическа агенция eSKY.bg.

Ръководството на летище Пловдив в момента полага усилия за финализиране на преговорите с други нискотарифни авиопревозвачи. На този етап почти сигурно е разкриването на директна самолетна линия до турския град Бурса. Известно е още, че се преговаря и с общината в Солун, като до момента са направени предложения за откриване на линия между двата града към три авиокомпании.

Поради близостта си до столицата София от една страна и до Южното Черноморие от друга, летище Пловдив има сериозен капацитет за развитие в обслужването на нискотарифните авиокомпании, смятат още специалистите.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ