Г-7: Евентуален Брексит ще забави ръста на световната икономика

Г-7: Евентуален Брексит ще забави ръста на световната икономика

Г-7: Евентуален Брексит ще забави ръста на световната икономика

Евентуалното излизане на Великобритания от ЕС ще застраши ръста на световната икономика, заявиха лидерите на Г-7. Те са на двудневна среща в Япония, на която се обсъждат състоянието на глобалната икономика и кризата с мигрантите, както и кибер сигурността и борбата с тероризма.

Според лидерите на Г-7 (Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ) мащабната вълна от мигранти и бежанци е световен проблем, който изисква глобален отговор, предават информационните агенции.

Г-7 се ангажира да увеличи международната помощ, за да посрещне неотложните, но и дълсрочните нужди на мигрантите и на другите разселени лица, както и на приемащите страни, се казва в заключителната декларация от срещата на лидерите на индустриалните държави. Те призовават финансовите институции и международните донори да увеличат финансовата и техническата помощ за решаването на кризата.

През миналата година около 1,3 млн. митранти, повечето от страни във военни конфликти като Сирия и Ирак, са поискали убежище в ЕС. Близо 1/3 от тях са в Германия. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ