Режат утре лентата на автомобилния завод в Ловеч

Режат утре лентата на автомобилния завод в Ловеч

Режат утре лентата на автомобилния завод в Ловеч

От утре България официално ще се нарича и автомобилен производител, след като бъде прерязана лентата на автомобилния завод Литекс Моторс за производство на автомобили Great Wall. Специално за събитието в страната пристига г-жа Ван Фън Йн, президент и изпълнителен директор на автомобилния гигант Great Wall Motor (GWM) – партньор на българската компания.

От българска страна на церемонията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, директорът на БАИ Борислав Стефанов и други официални лица.

Заводът на Литекс Моторс разполага с най-съвременно оборудване за производство на автомобили и е един от най-модерните в Европа, а бъдещата му продукция е предназначена за националния и европейските пазари. В съоръжението край гр. Ловеч екип от млади и квалифицирани българи ще произвежда автомобили с марката Great Wall, покриващи всички изисквания на Европейската общност. Това е първият завод за Great Wall автомобили в рамките на Европейския съюз.

Производствените мощности на Литекс Моторс са изцяло нов и мащабен проект, като основната инвестиция, която до момента е в размер на 42.5 млн. лв. е предимно на българската компания. Планираната цялостна инвестиция е в размер на 113 млн. лв.

В завода на Литекс Моторс към момента са разкрити над 120 работни места като средната възраст на наетите е 19 години, а на инженерите - 25 години. При пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно в него се очаква да бъдат заети близо 2 000 души.

GWM е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията оперира на най-големия автомобилен пазар в света, като реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят – Европа, Близкия Изток, Африка, Централна и Южна Америка, Азия, Австралия и др. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС, като покриват всички стандарти и изисквания на Общността.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ