НАП търси 105 финансови инспектори

НАП търси 105 финансови инспектори

Националната агенция за приходите (НАП) търси 105 служители за новото звено „Фискален контрол”, което ще стартира дейност от 1. януари 2014 г. Агенцията е обявила конкурс за длъжността „старши инспектор по приходите” и „инспектор по приходите”.

Финансовите испектори ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове между България, Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната – в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Конкурсът за свободните работни места ще се проведе на два етапа. На първия участниците ще решават тест, чиято цел е да се установят професионални им знания. Допуснатите до втория етап ще бъдат и интервюирани.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 15. декември лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно - оригинал в сградата на съответната структура на НАП в София, Варна, Пловдив, Велико Търново или Бургас. Тъй като 15. декември е неделя, от НАП уточняват, че ще приемат документи включително и в понеделник.

Описание на длъжностите, изискванията за конкурса и образци на заявление за участие могат да бъдат намерени в рубрика „Работа в НАП“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ