Отпускат над 51 млн. лв. за развитие на селските райони

Отпускат над 51 млн. лв. за развитие на селските райони

Отпускат над 51 млн. лв. за развитие на селските райони

Държавен фонд „Земеделие" одобри нови 232 проекта на обща стойност 51 787 376 лв. по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и започна подписването на договори.

Основната част от субсидите са за 148 проекта по мерките 311 - „Разнообразяване към неземеделски дейности” и 312 - „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”. Те са предназначени за строеж и ремонт на 136 къщи за гости, ваканционни и вилни селища и за създаване на бизнес извън земеделието. Останалата част от средствата, в размер на  2 869 650 лв., са за 84 проекта по мярка 121 - „Модернизиране на земеделските стопанства”. С тях ще бъдат субсидирани проекти за растениевъдство, пчеларство, маслодайна роза и лавандула, винени лозя и животновъдство. 

Сред подкрепените предложения за неземеделска дейност са такива за изграждане на спортно-развлекателен център, магазин за хранителни стоки, фурна за печене на хляб на дърва, както и цех за PVC тръби и метални конструкции. Одобрение е получил и  проект за кравеферма, която планира да покрие стандартите на ЕС за производство на мляко.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ