Спекулантите продължават да бягат от еврото

Спекулантите продължават да бягат от еврото

Спекулантите продължават да бягат от еврото

Еврото плавно се придвижи един цент надолу през миналата седмица, без обаче да има значителен натиск от продажби на валутните пазари. Търговията беше необичайно спокойна, въпреки няколкото изненади в икономическите новини от развитите страни.

Индустрията на Китай изненада с подобрение на бизнес климата, докато в Германия оценките бяха по-негативни от очакваното.

Централните банкери в САЩ все още обмислят как да отнемат стимулите и да нормализират лихвите, както стана ясно от стенограмата на последното им заседание. Инвеститорите възприеха тази новина като знак, че ниските лихви остават на дневен ред, но това не успя да доведе до спад на долара. Напротив, реакцията на валутните спекуланти беше към умерени покупки на щатската валута, която в сряда регистрира най-силното си движение за изминалата седмица в рамките на половин цент.

В същото време Еврозоната продължава да се бори с дефлацията и поредните лоши новини движат курса постоянно надолу. Еврото слезе до 1.3630 долара в края на европейската сесия в петък, което е трета поредна седмица със загуби за единната валута.

Спадът и задържането под 1.37 долара е сигнал за продължаване на спада, а липсата на съществени новини до края на месеца ще продължи да притиска еврото надолу.

Коментар: Цветослав Цачев, ИП „Елана Трейдинг“

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ