Стартира отдаването на концесия на летище София

Стартира отдаването на концесия на летище София

Четири обществени поръчки, свързани с предстоящото отдаване на Летище "София" на обща стойност над 300 000 лв., с ДДС, е обявило в четвъртък Министерството на транспорта, съобщи телевизия "Европа".

Ведомството заяви намеренията си за отдаване на концесия на софийския аеропорт още в началото на тази година.

Четирите обществени поръчки, които Министерството на транспорта е обявила, се отнасят до изготвянето на правен анализ и проекти на обосновка на концесията, концесионен договор, документация за участие в откритата процедура; финансово-икономически анализ; технически анализ и екологичен анализ.

Всяка от обществените поръчки е с прогнозна стойност 79 200 лв., с ДДС. Изборът на изпълнител ще е на база "икономически най-изгодна оферта", сроковете за подаване на документи са до 25 май. Още два-три месеца след това са предвидени по документация за изготвяне на възложените анализи, което означава, че финално. Намеренията са най-късно през 2016 летището да е отдадено на концесия.

От бъдещите му стопани се очаква "развитие и модернизация на летищната инфраструктура", "прилагане на нови технологии", "повишаване на конкурентоспособността и качеството на летищните услуги, спрямо другите летища в региона", "разширение на търговските дейности", "привличане на транзитни пътници от и за страни от Близкия и Среден изток, Задкавказието и Централна Европа" и др., става ясно от мотивите за стартирането на обществените поръчки от страна на транспортното министерство.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ