Уорън Бъфет купи акции на GM за $10 млн.

Уорън Бъфет купи акции на GM за $10 млн.

Уорън Бъфет купи акции на GM за $10 млн.

Компанията на Уорън Бъфет очевидно е оптимист по отношение на автомобилната индустрия на САЩ, коментират наблюдатели. Berkshire Hathaway Inc. купи нов дял от акциите на General Motors Co. за 10 млн. долара.

Инвестицията идва в момент, когато автомобилният производител от Детройт продължава да се възстановява от фалита си преди три години, предава „Асошиейтед прес”. Задвижена от автомобилните продажби в САЩ, GM публикува приходи за първото тримесечие от 1 млрд. долара. Единствената друга известна инвестиция в автомобилна компания на холдинга на Бъфет досега е закупуването на около 10% дял в китайския производител на електромобили BYD.

Базираната в Омаха, Berkshire също така разкри, че е увеличила дела си в Wal-Mart от 8 млн. до 46,7 млн. акции.

Berkshire промени редица позиции в портфейла си от 75,3 млрд. долара през първите три месеца на 2012 г. Компанията добави дял от 1,6 млн. акции на Viacom и увеличи инвестициите си в DirecTV, Liberty Media, DAVITA Inc. и в банка „Ню Йорк Мелън”. За сметка на това, Berkshire намали своите участия в Intel Corp., Kraft Foods, Dollar General, Procter & Gamble и Verisk Analytics.

Делът в IBM беше увеличен и нарасна до 64,4 млн. акции от края на март от 63,9 млн. през декември. Инвестицията в IBM изненада мнозина, защото Бъфет отдавна отказва да инвестира в технологични компании. Той твърди, че е твърде трудно да се предскаже кой ще просперира в този сектор в дългосрочен план.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ