Русия и Китай са най-големите нарушители на авторски права

Русия и Китай са най-големите нарушители на авторски права

Русия и Китай са най-големите нарушители на авторски права

Съединените щати отново определиха Русия и Китай като най-големите нарушители на авторски права и друга интелектуална собственост, предава „Ройтерс”. Аржентина, Канада и Индия също са поставени в "списъка на страни под специално наблюдение", заедно с Алжир, Чили, Индонезия, Израел, Пакистан, Тайланд, Украйна и Венецуела.

"Тази година докладът е от значение повече отвсякога в светлината на последните правителствени данни, които показват, че тези индустрии осигуряват 40 милиона работни места и представляват около 60% от американския износ," казва Рон Кърк от службата на Американското търговско представителство.

Кърк поздрави Малайзия и Испания, които отпаднаха от списъка на наблюдаваните страни, който включва 27 държави, тази година.

Това са Беларус, Боливия, Бразилия, Бруней, Колумбия, Коста Рика, Доминиканската република, Еквадор, Египет, Финландия, Гърция, Гватемала, Италия, Ямайка, Кувейт, Ливан, Мексико, Норвегия, Перу, Филипините, Румъния, Таджикистан, Турция, Туркменистан, Узбекистан и Виетнам.

Малайзия отпадна от списъка на наблюдаваните страни, като признание за предприетите от нея стъпки за засилване на защитата и прилагането на правата върху интелектуалната собственост, както и за издаване на разпоредби за защита на фармацевтични данни от проучвания. Испания е била извадена от списъка на наблюдаваните страни, след приемането на разпоредби за борба с пиратството по интернет.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ