Чобанов: Бюджет 2014 е направен с грижа за хората

Чобанов: Бюджет 2014 е направен с грижа за хората

Чобанов: Бюджет 2014 е направен с грижа за хората

Бюджетът за 2014 г е направен с грижа за хората. Това каза в пленарната зала финансовият министър Петър Чобанов малко преди окончателното приемане на всички текстове от Закона за държавния бюджет за следващата година.

„Без икономически растеж не можем да бъдем средносрочно и дългосрочно стабилни. Това е бюджет, който се съобразява с развитието на икономиката и затова заложените основни фискални параметри са в този вид. Той не пренебрегва фискалната стабилност, напротив – в средносрочен период е предвидена една фискална консолидация и намаление на дефицита”, посочи Чобанов.

„Това е един по-добър бюджет, бюджет, насочен с грижа към хората, един бюджет, който позволява ефективността на публичните разходи да бъде по-висока, тъй като избягва практиката от последните години да се разхвърлят по малко ресурси на отделните министерства, така че те да усетят увеличение на бюджетите си, което не е непременно свързано с по-висока ефективност”, каза финансовият министър, цитиран от „Фокус“.

„Благодаря на парламентарните групи на БСП и ДПС, че подкрепиха бюджета. Благодаря и на останалите две групи за предложенията и участието в дискусиите”, каза още той.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ