„Данон Сердика“ прехвърля производствените си мощности на американска компания

„Данон Сердика“ прехвърля производствените си мощности на американска компания

„Данон Сердика“ обяви, че ще прехвърли собствеността на производствените си мощности в София на водещия американски производител на млечни продукти Schreiber Foods. Американската компания е дългогодишен партньор на „Данон” и е специализирана в ко-производство и собствени марки (private labels).

Освен у нас, схемата с прехвърляне на собствеността на производствените мощности ще бъде приложена в Чехия и Португалия. Тя е свързана със стратегията на „Данон“ да осигури устойчив растеж, да увеличи конкурентоспособността си и да оптимизира производствените си капацитети и разходи на фона на спада на пазарите в Европа, уточняват от българското предприятие.

 От Данон Сердика изрично подчертяват, че всички работни места във фабриката ще бъдат запазени и ще се гарантира продължение на производството на продукти за „Данон“ във фабриката в София.

 „Данон Сердика“, който вече 20 години е лидер на пазара на свежи млечни продукти в България, ще запази своето силно бизнес присъствие и ще се фокусира върху развиване на млечния пазар и иновации за българските потребители, уверява мениджмънтът на предприятието.

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ