Богатството на руските милиардери нараснало с $16,6 млрд. за шест месеца

Богатството на руските милиардери нараснало с $16,6 млрд. за шест месеца

Общото състояние на руските милиардери е нараснало с $16,6 млрд. от началото на 2023 г. като с най-голямо натрупване на нови печалби е съсобственикът на "Лукойл" Вагит Алекперов. От началото на годината той е обявил $4,8 млрд. и състоянието му вече се изчислява на $20,2 млрд. Това сочат данните на Bloomberg Billionaires Индекс (BBI) рейтинг.

Индексът включва 500-те най-богати хора в света и се актуализира в края на всеки търговски ден в Ню Йорк. Индексът се изчислява въз основа на стойността на акциите на компании, в които милиардери притежават дялове.

Класацията на най-богатите хора в света включва 24 руснаци. Общото им състояние към 3 юли 2023 г. е $289,21 млрд. Най-богатият руснак остава Владимир Потанин, един от собствениците на Norilsk Nickel, чието състояние е намаляло от $28,9 млрд. на $28,5 млрд. от началото на годината.

Втори по богатство сред руските милиардери е съсобственикът на "Новатек" Леонид Михелсон. Капиталът му нараства с $1,5 млрд. и достига $26,1 млрд. На трето място е  председателя на борда на директорите на NLMK Владимир Лисин, чието състояние се е увеличило с $3,22 млрд. и вече е  $23,1 млрд.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ