"Достъпно за вас" тръгна, но къде?

Достъпно за вас тръгна, но къде?

"Достъпно за вас" тръгна, но къде?

В близо 200 търговски обекта в цялата страна стартира от днес инициативата на Министерството на икономиката и индустрията "Достъпно за вас", съобщиха  от ведомството.

Кампанията, анонсирана преди месец от министъра на икономиката Богдан Богданов търси партньорство най-вече с веригите за ниски цени на хранителните продукти с фокус върху минимум 50 стоки. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани със специално изработеното за кампанията лого.

„За повишаване на информираността на потребителите, всеки един търговски обект, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на кампанията. То ще бъде позиционирано до конкретния продукт, който е предложен за седмицата.“, припомнят от ведомството.

Инициативата остава отворена, министерството ще продължи разговорите с национално представени и регионални вериги, които да се включат в кампанията. От ведомството поясняват и, че тепърва предстоят разговори и с малки магазини от цялата страна.

На този етап, от страна на ритейлърите ясна заявка за участие в кампанията има от Кауфланд. „Най-голямата търговска верига Kaufland България се включва в кампанията на Министерството на икономиката и индустрията – „Достъпно за вас“ с над 70 артикула в магазинната си мрежа.“, потвърдиха от компанията в съобщение до медиите. „Подбраните продукти са на трайно ниска цена в магазините на веригата и обхващат седем продуктови групи от малката потребителска кошница – от хляб и захарни храни, варива, животински и растителни мазнини, месо и месни продукти, мляко и млечни продукти, зеленчуци“, като всеки артикул, който е част от кампанията, е маркиран с единното лого на инициативата „Достъпно за вас““, уточняват от ритейлъра

„Участието ни в кампанията на Министерството на икономиката е в резултат на диалога, който проведохме в последните седмици с ведомството в полза на клиентите. Ние приветстваме свободния избор за участие в тази инициатива и фактът, че той не нарушава пазарните механизми и свободната конкуренция в ритейл сектора. Продуктите, които сме подбрали обхващат малката потребителска кошница, така че да подсигурят възможност за пазар на трайно ниски цени“, коментира изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

Лидл също подкрепя кампанията, става ясно от информация на сайта на веригата.

Билла България обаче засега се въздържа. „Знаете, че имаше крайно негативно становище от страна КЗК за тази инициатива, което най-общо гласи, че с нея биха се нарушили принципите на пазарната конкуренция. А с КЗК шега не бива. Министерството на икономиката взе предвид това становище и направи доста промени по механизма за участие, но от КЗК все още няма нова реакция и писмено становище, което да е в позитивна посока. Затова, на този етап не участваме, което не означава, че не бихме се включили по-нататък“, коментира Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ